Sposób przygotowania
Jajka ubijamy na puszystą masę, dodając szczyptę soli. Wsypujemy cukier zwykły oraz wanilinowy. Dolewamy olej, łyżeczkę esencji i nadal ubijamy na wysokich obrotach. Przesiewamy mąkę, a następnie łączymy ją z masą jajeczną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Pieczemy ok. 25 – 30 minut w temperaturze 160 stopni. Wyciągamy z formy, przewracamy, ściągamy delikatnie papier i odkładamy do wystudzenia. W osobnych miseczkach rozpuszczamy galaretki (każdą w 250 ml wrzątku).Połowę śmietanki ubijamy na sztywną pianę i powoli dodajemy galaretkę wiśniową oraz maliny. Całość delikatnie mieszamy i wykładamy na wystudzony biszkopt. Wstawiamy do lodówki, aby krem stężał. Kolejne 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno i łączymy z galaretką agrestową. Wylewamy na ciasto z malinami i wstawiamy do lodówki.
Smacznego!